Kako možemo  uticati na obnavljanje mozga?

Nauka je odbacila dogmu da je mozak  „određen za svagda“  i da  nervne ćelije  ne mogu da se regenerišu. Danas naučnici  širom sveta traže i otkrivaju  jednostavne ali fascinantne  načine pomoću kojih mozak može da  sačuva  maksimalnu snagu tokom celog života… (OPŠIRNIJE)

 

 

 

MELATONIN – vladar carstva sna
(Hormon koji usporava starenje)

Spavanje je prirodna pojava promenjenog stanja svesti i smenjuje se u pravilnom ritmom sa stanjem budnosti. Ta cikličnost ova dva stanja predstavlja jedan od najznačajnih bioloških ritmova. Funkcionisanje čoveka van tog ritma ili pak nedostatak sna, u slučaju da dugo traje, može dovesti do niza zdravstvenih poremećaja…(OPŠIRNIJE)


NASMEŠITE SE, ZDRAVO JE!

Prema osnovnim postulatima kineske medicine zdravlje podrazumeva balans čovekovog fizičkog , emotivnog , energetskog i mentalnog tela. Drugim rečima, na naše zdravlje utiče i to kako se hranimo , mislimo, kako se ponašamo, dišemo, spavamo. Jedan od osnovnih vidova kineske medicine je odnos qi-ja i krvi. Naime, stari Kinezi su verovali da je u prirodi sve načinjeno od qi-ja. Najčešći prevod za qi je energija. Dakle, sve u prirodi predstavlja različit oblik energije, pa tako i mi sami. Stari prevod reči qi uključuje i vazduh, pa je tim značajnije kako dišemo i koliko smo svesni svoga disanja. Qi zajedno sa krvlju kruži našim telom. A znamo koliko je krv važna, jer hrani sve ćelije našeg organizma…(OPŠIRNIJE)