Kineska tradicionalna medicina

Gvaša (guasha)

Glatka pločica od žada, zaobljenih ivica, kojom se prevlači po meridijanima i akupunkturnim tačkama. Pravilno usmerenim pokretima, postiže se skoro trenutno uklanjanje bola i postiže osećaj lakoće. Kada se koristi kao antiejdžing metoda, doprinosi uklanjanju bora i tamnih krugova oko očiju.

Gvaša (rozen kvarc)

Zbog njegovog sastava i dejstva rozen kvarca na otvaranje srčane čakre, upotreba ove vrste gvaše doprinosi otpuštanju negativnih emocija i depresivnog raspoloženja. “Lepota iznutra isijava spolja”, moto je po kome se prepoznaje gvaša rozen kvarc.

Ventuze

Staklene ventuze u pet veličina čijim se postavljanjem na meridijane i akupunkturne tačke izvodi tehnika kupiranja. Velika prednost je u njihovoj transparentnosti i lakoći rukovanja. Koriste se kod raznih vrsta bolnih stanja, uklanjanju umora a doprinose i boljem imunitetu organizma. Izuzetna efikasnost postiže se u tretmanima mršavljenja.

Moksa (moxa)

Štapić biljke Artemisia vulgaris (pelin), lekovitog mirisa. Dodavanjem toplote koju ovaj štapić proizvodi na određene akupunkturne tačke, izaziva se ugodan lokalni a zatim i osećaj toplote celog tela. Aktiviraju se odbrambene snage organizma što je jedna od tajni zašto ovu tehniku nazivaju “kraljicom imuniteta” na Istoku.

Masažer za prste

Srebrne ili zlatne boje u zavisnosti da li je osoba muškog ili ženskog pola. Ugodnom masažom prstiju ruku, izazivamo stimulaciju unutrašnjih organ, što void ka poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja. Redovnim korišćenjem otklanjaju se napetost i hroničan umor. Unutrašnji mir i ravnoteža koji se ovime postižu, doprinose boljem kvalitetu sna.

Model stopala

Veran model stopala veličine 20 cm sa precizno označenim akupresurnim zonama odgovarajućih organa. Pogodan kao pomagalo za učenje u različitim tehnikama masaže stopala.

Akumagnetići

Produžavaju stimulaciju akupresurnih tačaka i zona čime se povećava protok vitalne energije što utiče na pravovremeno uklanjanje faktora bolesti. Doprinose unutrašnjem miru, boljoj koncentraciji i fokusu pažnje. Na samolepljivoj traci su i u pakovanju od 600 komada. Jačine 800 gausa.

Model lutke

Idealan je kao pomagalo za učenje u oblasti kineske medicine, šijacu masaže, tuina i tajlandske masaže. Lutka veličine 50 cm omogućava preciznu šemu meridijana i akupunkturih tačaka što doprinosi njihovom bržem razumevanju i memorisanju. (Pogodan je za ličnu kao i za upotrebu na klinikama i u ordinacijama).

Model uveta

Odlično vizuelno pomagalo za usavršavanje aurikulo akupunkture i akupresure. Veličina od 16 cm omogućava uvid u precizno označene tačke odgovarajućih organa.