O nama

Postojimo od 1995. godine.
Naša matična  kuća  je ordinacija HOLITIMED.
Bavimo se zdravljem.
Dosegnuti ga, unaprediti i uživati u njemu.

 

Objedinili smo medicinsku struku, bogatstvo znanja kineske tradicionalne medicine i savremeni koncept kvantne medicine. Svesni  ubrzanja vremena, svih poteškoća koje savremeni način života nosi i  jedinstvenost svakog pojedinca, želimo da  sajt ALTERNATIVA 8 pruži informacije o proverenim putevima  ka  polju DOBROBITI. Vodjeni smo ljubavlju prema čoveku i prirodi. Vodjeni smo  i potrebom da uspostavimo nit spajanja  savremenog načina življenja  i prirodnih zakona.

Dobrodošli.

NAŠ TIM

 

Dr Dobrinka Arbanovski


Osnivač Internističke ordinacije HOLITIMED 1995. godine u Beogradu.
Završen medicinski fakultet i specijalizacija iz interne medicine.

Nakon 20 godina  prakse  kao klinički lekar, otvara 1995. godine  privatnu ordinaciju. uvodeći po prvi put na ovim prostorima biorezonantnu metodu. Edukujući se za to u Institutu za regulativnu medicinu  REGUMED u Nemačkoj i Sloveniji, prihvatila je biofizičku holističku medicinu kao novo polje neograničenih mogućnosti.

Istražujući neprekidno, uz dalje usavršavanje  iz oblasti kvantne medicine, trenutno u svojoj ordinaciji koristi najsavremenija dostignuća biofizičkih metoda (biorezonancu- Bicom, QXCI, biorezonantni Imago skener, kardiotahometar), mikroskopski pregled žive kapi krvi, aromaterapiju, homeopatiju.

Kao pobornik integrativnog medicinskog pristupa, koji podrazumeva kompleksno sagledavanje problematike pacijenta i izbor adekvatnog individualnog načina lečenja, u svom radu primenjuje klasičnu, alternativnu ili, pak, kombinaciju obe terapeutske metode prema potrebama pacijenta.

 

 

 

 

Dr Ana Žikić

Nakon završenih studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2005), upisuje Fakultet kineske tradicionalne medicine u Pekingu (2006-2011). Pored akupunkture u svom radu koristi perskripcije kineskog bilja, dijetologije i zdravstvenog ći gonga (qi gong) u kome, kao sertifikovani instruktor, primenjuje vežbe kojima se u sastavnim delom lečenja poboljšava kvalitet života i zdravlje pacijenta.

Rukovodilac je edukacije zdravstvenih radnika u školi akupunkture pri centru za edukaciju, Accademia Integrativa, udruženja Quanttes, gde organizuje akreditovane edukacije akupunkture kao i seminare praktičnih tehnika u primeni ventuza, moksibustije i gvaše. Program se sprovodi u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom i akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta.

 

 

 

OSNOVNI  PRINCIP  NAŠEG RADA

Jedan od osnovnih postulata biofizičke (energetske) medicine jeste da se početak svake bolesti dešava na nivou biopolja u vidu disharmoničnih talasa i energetskih blokada koji ometaju prirodno kruženje energije kroz organizam (tzv. predklinička faza bolesti). Do odredjenog intenziteta organizam uspeva da amortizuje  takvo stanje  sa svojim urodjenim samoregulatornim mehanizmima. Ako je medjutim  spoljno ili unutrašnje opterećenje  veliko ili traje duži period vremena samoregulacija popušta, dinamička ravnoteža  se narušava, organizam ulazi u stanje energetskog haosa i počinje da funkcioniše u crvenoj zoni.

Te promene se odigravaju  tiho, podmuklo  i ostaju neprepoznate za pojedinca. Ne mogu se  dijagnostikovati  ni metodama klasične medicine.
Ako se takvo stanje blagovremeno ne savlada, poremećaj  prelazi na nivo  fizičkog tela,  tj. javlja se bolest u klasičnom poimanju te reči.

TERAPIJSKI  CILJ

  1. Otkrivanje svih postojećih blokada i opterećenja organizma a zatim njihovo uklanjanje  ili ublažavanje.
  2. Uvodjenje organizma u energetsku ravnotežu.
  3. Podizanje njegovog  celokupnog  odbrambenog  sistema korišćenjem svih prirodnih neagresivnih metoda  koje su nam na raspolaganju.
  4. Uspostavljanje fiziološki zdrave  šeme koja kasnije funkcioniše autonomno i održava organizam u dobrom stanju.
  5. Krajni cilj  terapijskog procesa jeste podizanje kvaliteta življenja, odnosno postizanje: konstantne energije,mentalne bistrine, otpornosti na stres i infekcije,emocionalne ravnoteže, dobre fizičke kondicije, odsustva bolesti.

METODE KOJE KORISTIMO

Kvantna  aparaturna medicina. Zasnovana  je  na principima biorezonance i  biofidbeka.
Aparati  se dopunjuju u svom delovanju  i imaju  kako dijagnostičku tako i terapeutsku namenu.  Na raspolaganju nam je preko 400 programa namenjenih različitim patološkim stanjima.

a/ Bicom aparat iz Instituta Regumed u Minhenu.
b/ QXCI – američki softver  za dijagnostiku i terapiju.
c/  Imago–skener zdravlja, ruski medicinski  softver  za dijagnostiku i terapiju.
d/  Kardiotahometar – ruska metoda za brzu funkcionalnu dijagnostiku.

Test intolerancije  na  osnovne  namirnice
Pregled žive kapi krvi
Homeopatska terapija (konstitucionalna i simptomatska), Šislerove soli, Bahove kapi Aromaterapija
Kineska tradicionalna medicina
Individualni  hronobiološki ciklus (bioritam) – kako uskladiti  organizam sa prirodnim    ritmovima i pružiti mu  elementarna pomoć.
Vežbe: sistem  medicinskih vežbi  ruskih autora

PROCEDURA RADA

Inicijalni razgovor sa lekarom u kojem se sagledavaju zdravstveni problemi pacijenta i njegovi motivi za dolazak.
Primena  dijagnostičkih  metoda koji obuhvataju:

a/ Test intolerancije na osnovne životne namirnice i formiranje individualnog načina ishrane
b/ Skrining test  (procena energetsko-funkcionalnog stanja organizma).  Informacije  koje  nam test pruža su:

-detektovanja  prisutnih  blokada i slabih polja
-stepen  intoksikacije  i nivo stresa
-stanje  samoregulatornih funkcija
-određivanje  energetskih rezervi
-odredjivanje  biološke starosti organizma
-stanje aure, čakri i energetskih  meridijana
-najznačajnija opterećujuća emocionalna stanja

c/ Pregled žive kapi krvi: odredjivanja funkcionalnosti krvi, stepena kiselosti, prisustva  kandide, parazita i bakterija

 

Terapija

aZa osobe koje imaju zdravstvenu  problematiku U zavisnosti od  prisutne subjektivne problematike i nalaza  skrining testa, formira se individualni  program  za svaku osobu, tj. pravi se kombinacija mera koja je najpogodnija za  konkretni slučaj.

b/ Preventivni program  Radi se o preventivnoj kontroli, tj. otkrivanju eventualnih funkcionalnih  kako bi se sprečila pojava bolesti na fizičkom nivou.  Preduzimaju se mere  da do toga ne dodje kroz  promene  u  životnom stilu a primenjuju  se i procedure koje ublažavaju  sve individualne  faktore koji destabilizuju organizam.

c/ Program za pročišćenje, obnavljanje i podmlađivanje organizma

d/ Antistres program – ublažavanje stanja adrenalinskog umora